Anemone Skjoldager

8 Oktober - 22. november 2008





Designeren Anemone Skjoldager har til denne udstilling arbejdet med individualitet og fællesskab, som er to for hinanden afhængige faktorer. Designerens projekt er derfor ikke en undersøgelse af, hvorvidt individet er afhængigt af fællesskabet men en undersøgelse af spændingsforholdet mellem disse. Det har været et spørgsmål om at arbejde med de to størrelsers indbyrdes afhængighed i et visuelt udtryk. Hun har brugt virkemidler fra camouflagens verden, hvor man på forskellig vis går i ét med sine omgivelser, skaber bedrag via formationer eller maskerer sig for at forvirre sine fjender. Hun har set på iscenesættelser fra teatrets verden, hvor man bruger samspillet mellem figurerne til at skabe billeder eller fortælle en historie.
A. S. har arbejdet med forholdet mellem delen og helheden, individet i forhold til flokken og beklædningen i forhold til kollektionen. En kollektion, hvor hver enkelt del har sin plads i helheden, men samtidig er forskellig fra sammenhængen. Farverne er både sarte og poetiske og grafiske sort/hvide som en undersøgelse af, hvor lidt og hvor meget der skal til for at skabe en visuel sammenhæng, og hvor stor kontrasten kan være i en mønstergenkendelse. Kollektionen skal forstås som figurer, der ikke kun har én plads i rækken, men skaber nye mønstre ved at forholde sig til hinanden på forskellige måder.
At figurerne i deres samspil og bevægelser påvirker hinanden og visuelt fremhæver eller slører deres form. At fornemme sin egen individualitet, og samtidig have en plads i sammenhængen med andre.

I 12 præsenterer Anemone Skjoldager i sammenhæng desuden filmen Pattern Film hun har lavet med filmfotograf Laust Trier Mørk.
Filmen illustrerer som beklædningskollektionen ideén om individerne der i fælleskab kan danne mønstre og er samtidig en leg med mønstre der beskriver kroppene.

Filmen blev udtaget til A Shaded View on Fashion Film Festival.
Den blev vist på Jeu de Paume National Galery i Paris 26. 9 – 28. 9 2008.
Diane Pernet kuraterede festivalen som præsenterede 30 internationale kortfilm der alle berørte emner i og omkring mode verdenen, i form af kunst kortfilm.

Anemone Skjoldagers Pattern Film blev tildelt publikums prisen, som den film, der efter tre dages visning på Jeu de Paume, havde fået de fleste stemmer.



A Shaded View on Fashion Film Festival: www.asvoff.com